VI BIDRAR TIL EN FRAMTIDSRETTET UTVIKLING AV MANDAL SENTRUM

Det handler om tilgjengelighet

Velkommen til Mandal Parkering. Vi sørger for trygg og god fremkommelighet i byen vår og i hele Lindesnes Kommune.
Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for deg å bruke våre tjenester. Enten om du skal parkere der du bor, på jobben, rundt om i kommunen eller besøke sentrum.

Det er mange muligheter for parkering i Mandal. Mandal Parkering disponerer over 900 oppstillingsplasser i sentrum, fordelt på parkeringshus, gateparkering og beboerparkering. I parkeringshusene Uranienborg p-anlegg og Halsefidja p-hus kan du parkere svalt og trygt. Perfekt på varme sommerdager eller kalde vinterdager!

 

Vi har mange muligheter for leie av parkering og parkerer du ofte i sentrum kan det lønne seg med månedsleie eller årsleie.
I Halsefidja p-hus er det også mulighet for å kjøpe egen p-plass. Du finner prisliste og informasjon om kjøp/leie her.

 

Vi ønsker at det skal være enkelt å søke om beboerkort, leie eller kjøpe parkeringsplass, eller klage på ilagt gebyr om du mener det er gitt på feil grunnlag. På våre nettsider finner du nødvendige skjemaer, komplett oversikt over tilgjengelige parkeringsplasser, og forhåpentligvis svar på det du lurer på!

Du kan selvfølgelig også kontakte oss når som helst!

Betaling av parkering og p-skive

Når du skal betale for parkeringen kan du betale både med kort eller kontant, eller rett fra mobilen.
Husk å legge parkeringsbilletten godt synlig bak frontruten, ved betaling med kort/kontant!

 

Det er ingen grunn til å stresse for å rekke til bilen før parkeringen går ut, eller betale ekstra for å forsikre deg om at du har nok tid. Når du betaler med kort eller mobilapp drar du kortet eller starter/stopper mobilappen når du kommer og når du går.

 

I Uranienborg p-anlegg har vi kameraløsning, slik at du må taste bilens registreringsnummer på parkeringsautomaten eller registrere automatisk inn/utkjøring via mobilapp. Husk å legge til kamerasymbol på bilens registreringsnummer i appen! Se info her.

 

For å gjøre det enklere for deg å parkere i Mandal, anbefaler vi bruk av mobilapp. Da får du en enkel oversikt over parkeringen din. Du ser når parkeringen går ut, og hvilke pris/tidsbegrensning som gjelder akkurat der du har satt bilen.
Du betaler også rett i appen, og kan starte og stoppe parkeringsperioden etter behov. Du kan lese mer om å parkere med mobilen og ulike mobilapper her.

 

Mobilappen Easypark kan også benyttes som p-skive på tidsbegrensede plasser med krav om p-skive. Du kan parkere gratis på tidsbegrensede parkeringsplasser på utvalgte steder i sentrum (Husk p-skive, se her).

 

I Mandal er det halv takst for elbil, ved bruk av mobilapp, se info her.

Formål og vedtekter

Mandal Parkering AS er heleid av Lindesnes kommune og håndhever parkeringsbestemmelsene i hele storkommunen.

 

Selskapet ble opprinnelig etablert som Mandal Parkeringsselskap i 1988, og siden omgjort til aksjeselskap i 2004. Hovedformål er å forestå all avgiftsbelagt parkering på offentlig vei, og forestå håndheving av parkeringsbestemmelsene og annen trafikkhåndheving som er delegert til Lindesnes kommune med hjemmel i Vegtrafikkloven.

 

Selskapet kan engasjere seg i tiltak som har betydning for parkeringssituasjonen og beslektede tiltak i kommunen. Selskapet har som mål å utøve sin virksomhet på en måte som fremmer trafikksikkerhet, tilgjengelighet og trafikkmiljø i tråd med kommunens overordnede mål for byutvikling. Selskapet kan også engasjere seg i slike oppgaver utenfor Lindesnes kommune.
Strategiplan og vedtekter finner du her.

 

 

X

LURER DU PÅ NOE? SEND OSS EN MELDING!